Étel, ital, zene és kolbász, mi kell még?

Fellép majd a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude is. 

2021. október 24., 12:53

Szerző:

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált – közölte az MTI. 

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem az elmúlt években hazai és uniós forrásból több milliárd forintból fejlesztett CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt.

Itt egy több, mint ötezer négyzetméteres sátrat állítanak fel, és egy nagyszínpad is lesz, ahol három nagykoncertet  hallhatnak a látogatók – mondta el az MTI-nek Hégely Sándor fesztiváligazgató, majd hozzátette: a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több, mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.

Idén is lesz töltött káposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak.

Nem marad el a fesztivál egyik “legszakmaibb” programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak – mondta Hégelyné Győrfi Ilona.

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude.

A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség.

(Kiemelt kép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) a Felcsík Kistérségi Társulás csapatával a 23. Békéscsabai Kolbászfesztivál nemzetközi kolbászkészítő versenyén 2019. október 26-án. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.