Kiskutyát is leadtak a Sziget talált tárgyak osztályán

A kiskutyát nem kezdik el hirdetni különböző felületeiken, mert túl aranyos.

2022. augusztus 16., 15:23

Szerző:

A Szigeten mindig sok különlegesnek mondható tárgyat adtak már a talált tárgyak osztályán, köztük mankót, tolószéket, vagy művégtagot, de idén egy kiskutya került hozzájuk – értesült a Bors.

„Hamarosan leolvasásra kerül majd a chip-je, már ha van benne, de nem kezdjük el hirdetni a különböző felületeinken, mert tényleg nagyon aranyos, és félő, hogy sokkal több gazdája is akadna, mint azt gondolnánk” 

– közölte a lappal a Sziget szervezőirodájának szolgáltatási vezetője. Tóth Tibor részletezte, hogy idén is mobiltelefonokból adtak le a legtöbet, de sok bankártyát és iratot kaptak. „A visszaszolgáltatási rátánk nyolcvan százalék feletti, ami erős sikernek mondható. Mi tényleg minden fórumon keressük a tulajdonosokat, és nem nyugszunk bele, ha ő maga nem jelentkezik” – tette hozzá.

Nagy siker volt az idei Sziget (is)

Mintegy 450 ezren buliztak az idei Szigeten. A nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki és a szombati csaknem teltházas – mondta a fesztivál főszervezője hétfőn este.

Kádár Tamás a hétfői zárónap estéjén értékelte a 28. Sziget fesztivált. Az idén hatnapos rendezvény a pandémia miatti korlátozások következtében 2020-ban és 2021-ben is elmaradt; legutóbb, 2019-ben a hétnapos Szigeten 530 ezren voltak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az ausztrál Tame Impala együttes koncertje a 28. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

2022. szeptember 26., 17:01

Vajon le tudják-e győzni a színházak a rezsimumust? Az energiaválság komoly gazdasági újratervezést igényel a kulturális intézmények számára is. A túlélési koncepciókról kérdeztük a magyar színházakat.

Magyarországra érkezik az Agrupación Señor Serrano – az innovatív barcelonai színtársulat, amely 2015-ben a Velencei Biennálé Ezüst Oroszlán Díját is elnyerte. Előadásukban az igazság és bizalom kérdéseivel foglalkoznak a fakenewsok korában.