Kaszás Zoltán nyerte meg a 34. Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedőt

A Budapesten született, de a kaliforniai San Diegóban élő Kaszás Zoltán nyerte meg a 34. Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedőt – közölte hétfőn internetes kiadásában a Bellevue Business Journal című napilap.

2013. december 3., 06:42

A humoristák megmérettetését – amelyre világszerte összesen több mint ezerháromszázan jelentkeztek – Kaszás azután nyerte meg, hogy a kieséses vetélkedő résztvevői huszonhat nap alatt tizenkilenc helyen huszonkét alkalommal léptek fel. A nyertes a seattle-i Comedy Undergroundban megrendezett döntő után egy ötezer dollárról szóló csekket vehetett át.

A magyar származású győztes emellett lemezszerződést kapott az Uproar Entertainmenttől, és december közepén két estén át ismét fel fog lépni a Washington állambeli nagyvárosban.

A Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedő a világ legnagyobb turnézó humorfesztiválja, amelynek előadói összesen több mint hatezer ember előtt léptek fel az északnyugati állam színházaiban, éjszakai klubjaiban és kaszinóiban. A verseny résztvevőinek szereplését rendszerint nagy figyelemmel kísérik az ABC, a CBS, az NBC, a Fox, a Disney és a Comedy Central producerei.