Japánban is megjelenik A mi kockánk Rubik Ernőtől

Összesen 16 országban jelenik meg a könyv.

2021. április 21., 16:13

Szerző:

Rubik Ernő A mi kockánk című könyvének jogait már 16 ország kiadói vették meg – írja Instagram-oldalán az Open Books.

Pár hete a híres francia kiadó, a Flammarion vette meg Rubik Ernő kötetének francia kiadási jogait, Japánban pedig a Kobunsha fogja kiadni A mi kockánkat – írják a bejegyzésben.

Hozzátették: a japán jogok eladása hosszú aukciót követően dőlt el. Nagyon ritka, hogy japán kiadó magyar könyvet szeretne kiadni, de Rubik Ernő hatalmas helyi népszerűsége miatt sok kiadó versenyzett a jogokért. Tokióban novemberben, a Rubik kocka japán megjelenésének 40. évfordulóján nyílt kiállítás, ahol Őcsászári Felsége, Takamado hercegnő jelenlétében mutatták be a kocka tiszteletére készült műalkotásokat. Szintén az évfordulóra jelent meg Japánban a világ legkisebb működő Rubik-kockája, ami kb. 2 grammos és minden oldala 9,9 milliméter hosszú.

Rubik Ernő A mi kockánk című kötetét megjelenése óta méltatta a Financial Times, a The Guardian, A The New York Times, az NBC, a Harvard Business Review, a Nature, a Süddeutsche Zeitung, a Neue Zürcher Zeitung, a Volkskrant és további sokszáz médium világszerte.

(Kiemelt kép: 168 archív)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.