Hétfőtől a Jazzfest ad otthont a műfaj kiválóságainak

Hétfőn kezdődik a Jazzfest Budapest, a csütörtökig tartó rendezvényen a dzsessz négy világsztárja, Steve Gadd, Patricia Barber, Richard Bona és Snétberger Ferenc is koncertet ad az Erkel Színházban.

2023. november 4., 08:38

Szerző:

Hétfő este az Erkel Színházban lép fel a dzsessz - és popvilág egyik legkeresettebb és legnagyobb hatású dobosa, Steve Gadd – írták a szervezők a közleményükben. Gadd fellépett Frank Sinatra, Paul Simon, Al Di Meola, Eric Clapton, Paul McCartney, Chick Corea és David Sanborn oldalán is. A Steve Gadd Banddel Budapestre érkező zenészek szintén világhírűek, a gitáros Michael Landau játszott például Miles Davisszel, Michael Jacksonnal, a Pink Floyddal és Joni Mitchellel is, Walt Fowler trombitajátéka Frank Zappa, Ray Charles és a Toto produkcióit gazdagította, a billentyűs Larry Goldings Pat Metheny, Al Jarreau, Robben Ford, John Scofield, David Sanborn zenekarát erősítette.


Snétberger Ferenc idei egyetlen budapesti koncertjét adja kedd este a fesztivál keretében, ezúttal szólóban hallhatja őt a közönség. A Berlinben élő gitárművész és zeneszerző világszerte ismert improvizációs művészetének, valamint műfajokat átlépő játékának köszönhetően, repertoárját a magyar roma hagyományok, a brazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a dzsessz .


A chicagói Patricia Barber kedd este különleges, exkluzív, intim és interaktív koncerttel áll a közönség elé kvartettjével (Emma Dayhuff – nagybőgő; Neal Alger – gitár; Greg Artry – dob) Budapesten, az Aria Hotelben. Patrica Barber és formációja november 9-én az Erkel Színházban is koncertet ad.


Jazzfesten szerda este lép színpadra az Erkel Színházban a Grammy-díjas Richard Bona, a világ egyik legkiválóbb basszusgitárosa, zeneszerző és multiinstrumentalista. Zenéje Afrika hagyományait, kultúráját, szépségét és problémáit dolgozza fel. A közönséggel egészen egyedi kapcsolatot alakít ki, ami a világzene, a dzsessz és az afropop egyik meghatározó alakjává tette.

(Kiemelt fotónk: Snétberger Ferenc. Forrás: Snétberger Ferenc hivatalos Facebook oldala)

09:01

A leghatározottabban elítéljük az Izrael elleni terrortámadást, szolidaritásunkat és őszinte együttérzésünket fejezzük ki Izrael kormányának és az izraeli népnek az őket ért veszteség miatt – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára a Suttogó föld - A táj alternatívái a magyar és izraeli kortárs képzőművészetben című kiállítás csütörtöki megnyitóján a Néprajzi Múzeumban.