Hétvégén rendezik meg a Gyulai Virágok Fesztiválját

Különleges növények, bonsaibemutató és virágkötészeti verseny is lesz.

2023. május 8., 11:18

Szerző:

Hétvégén ismét megrendezik a Gyulai Virágok Fesztiválját, amelyen hatvan kiállító mutatja be különleges növényeit, kertészethez kapcsolódó termékeit. Szászné Várkonyi Adrienn, a város főkertésze elmondta, a legtöbben egynyári virágokat kínálnak, de évelő növényekből, faiskolák termékeiből ugyancsak választhatnak a látogatók, sőt, újdonságként egy gazdabolt is jelen lesz.

A szokásoknak megfelelően ezúttal is jelen lesz egy-egy terület specialistája: így tavirózsákkal, rovarevő növényekkel, kaktuszokkal, pozsgásokkal, mediterrán növényekkel és azok szakértőivel is találkozhatnak a látogatók. Idén is lesznek kiegészítő programok. A gyerekeknek kiírt Az én virágos kertem rajpályázatra beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik a művelődési központ árkádjai alatt. Ebben az évben is megtartják a virágkötészeti versenyt, és lesz bonsaibemutató is.

A színpadi programok között lesz mazsorettbemutató, koncertezik a Körös Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Gyermek fúvószenekar, lesz néptánc és modern tánc, szombaton pedig két nagy koncert is: fellép a Dirty Slippers, este pedig Deák Bill Gyula. Egésznapos kísérő rendezvényként kézműves játszóház várja a legkisebbeket. Az ingyenesen látogatható fesztiválnak lesz vendégtelepülése, ezúttal Sátoraljaújhelyt ismerhetik meg a látogatók, egyebek mellett bemutatkoznak a település borászai és borkóstoló is lesz.

A részletes programkínálat megtalálható a www.gyulakult.hu oldalon.

(Fotó: Man Chung/Unsplash)

Életének 82. évében pénteken hajnalban elhunyt Szegedi Erika színésznő, aki csaknem 50 éven át volt a Vígszínház tagja – közölte a Vígszínház a Facebook-oldalán pénteken este.