A várandós Axente Vanessával a címlapon megjelent az ELLE nyári száma

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

2024. július 2., 08:00

Szerző:

Axente Vanessa az egyik legkeresettebb modell a divatszakmában, akinek a nevét nem csak itthon, hanem a világ összes divatfővárosában ismerik. Az első gyermekét váró modell és üzletasszony az Elle nyári számában készült interjúnkban elárulta, hogyan kezeli a kéretlenül érkező gyereknevelési tanácsokat, miért épp a világ másik felén, Ausztráliában találta meg második otthonát, és hogy mi hiányozna neki legjobban a modellkedésből, ha abbahagyná.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendeztük az ELLE Awards díjátadót, hogy elismerésben részesítsük azokat a nőket, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak – nem csak a nőknek. 31 nőt ünnepeltünk együtt egy fantasztikus, élményekkel teli estén. Bemutatjuk a kategóriák győzteseit és exkluzív beszámolóval jelentkezünk a felejthetetlen díjátadóról.

2024 nyarán a párizsi Olimpián a világ szeme. Inspiráló sportolónők című összeállításunkban bemutatjuk a sportolókat, akikre érdemes odafigyelni. Úsznak, futnak, másznak vagy ugranak, de közös bennük, hogy az életüket a legmagasabb szintű versenysportnak szentelik és mindenki számára inspirálóak lehetnek.

(Fotó: Tombor Zoltán)

Ha pedig verseny, akkor a sport kérdései is terítékre kerülnek nyári lapszámunkban, ugyanis a diszkrimináció még a sport világát sem kerüli el. De vajon mi a probléma gyökere, mekkorák valójában a különbségek, és a hatásokkal szemben milyen ellenhatások érvényesülhetnek – mindez kiderül az A tornateremben indul és a világversenyek pályáin csúcsosodik ki című cikkünkből.

A Barbie 65 éve beszédtéma. Hogy a 30 centis plasztikbaba inkább toxikus szépségideál vagy feminista ikon, arra idén nyáron a londoni Design Múzeum ad izgalmas és kimerítő választ a Barbie: The Exhibition című tárlatával, melyről exkluzív beszámolóval jelentkezünk. Újságírónk a tárlat kurátorával beszélgetett.

Az ELLE nevéhez hűen, az exkluzív interjúk és színes témák mellett ebben a lapszámban is rengeteg szépség- és stílustippel készültünk, hiszen a nyár nem lehet teljes színek, merész fazonok és beautyújdonságok nélkül. Divat-összeállításainkban a stílusos nyarat ünnepeljük, szépség editorialjainkban pedig régi és új titkokról rántjuk le a leplet: kiderül a párizsi nő páratlanságának rejtélye, eláruljuk, mely orvos-esztétikai központokban leszünk a legjobb kezekben, és tippeket adunk egy stresszmentesebb élethez is, amitől nemcsak a lelkünk, de a bőrünk is kisimulhat. Aki pedig még keresi a nyári úti célját, az végképp a legjobb helyen jár, hiszen bemutatjuk a Kaukázus újjászülető fővárosát, Tbiliszit, a Seychelle-szigeteken megtaláltuk a paradicsomot, és a pajzán mítoszok ezerarcú szigetére, Ciprusra is ellátogattunk.

(Kiemelt kép: Tombor Zoltán)

2024. június 24., 16:33

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.