Elhunyt a Nagymenők színésze, Ray Liotta

67 éves korában meghalt Ray Liotta amerikai színész, aki többek között a Nagymenők főszerepét játszotta.

2022. május 26., 18:59

Szerző:

A Deadline értesülései szerint Liotta álmában halt meg a Dominikai Köztársaságban, ahol éppen a Veszélyes vizek című filmet forgatták. Az amerikai színész leghíresebb szerepe az 1990-ben debütált Nagymenők gengszerfilmben volt, amiben a főszereplő Henry Hillt alakította.

Liotta a mai napig szerepelt több filmben is sorozatban, de producerként is tevékenykedett. Visszatérő szereplő volt a Hanna című sorozatban, és a Shades of Blue című 2016-18-as NBC-drámában egyaránt. Liotta 2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert az Vészhelyzetben nyújtott vendégszerepléséért. Továbbá szerepelt a Hannibalban, Narc-ban és a Blow és a Copland-ban is. Házas, egy lánygyermeke van.

(Kiemelt kép: Ray Liotta 2016-ban. Fotó: VALERIE MACON / AFP)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.