Elhunyt a Nagymenők színésze, Ray Liotta

67 éves korában meghalt Ray Liotta amerikai színész, aki többek között a Nagymenők főszerepét játszotta.

2022. május 26., 18:59

Szerző:

A Deadline értesülései szerint Liotta álmában halt meg a Dominikai Köztársaságban, ahol éppen a Veszélyes vizek című filmet forgatták. Az amerikai színész leghíresebb szerepe az 1990-ben debütált Nagymenők gengszerfilmben volt, amiben a főszereplő Henry Hillt alakította.

Liotta a mai napig szerepelt több filmben is sorozatban, de producerként is tevékenykedett. Visszatérő szereplő volt a Hanna című sorozatban, és a Shades of Blue című 2016-18-as NBC-drámában egyaránt. Liotta 2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert az Vészhelyzetben nyújtott vendégszerepléséért. Továbbá szerepelt a Hannibalban, Narc-ban és a Blow és a Copland-ban is. Házas, egy lánygyermeke van.

(Kiemelt kép: Ray Liotta 2016-ban. Fotó: VALERIE MACON / AFP)

Elhunyt Böszörményi Gyula József Attila-díjas író. Az alkotót június 29-én, 57 évesen érte a halál - tudatta pénteken Facebook-oldalán kiadója, a Könyvmolyképző.

Tegnap futótűzként járta be a magyar sajtót, hogy több más tartalommal együtt gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra eltűnt az HBO Max előfizetéses videostreaming-szolgáltató kínálatából a tavaszi időszak legnépszerűbb lokális tartalma, A besúgó című sorozat. A streamingszolgáltató szerint ez természetes jelenség, az SVOD szolgáltatók tartalmi kínálatának önkényes variálása azonban több szempontból is aggályos lehet.