Elhunyt a Nagymenők színésze, Ray Liotta

67 éves korában meghalt Ray Liotta amerikai színész, aki többek között a Nagymenők főszerepét játszotta.

2022. május 26., 18:59

Szerző:

A Deadline értesülései szerint Liotta álmában halt meg a Dominikai Köztársaságban, ahol éppen a Veszélyes vizek című filmet forgatták. Az amerikai színész leghíresebb szerepe az 1990-ben debütált Nagymenők gengszerfilmben volt, amiben a főszereplő Henry Hillt alakította.

Liotta a mai napig szerepelt több filmben is sorozatban, de producerként is tevékenykedett. Visszatérő szereplő volt a Hanna című sorozatban, és a Shades of Blue című 2016-18-as NBC-drámában egyaránt. Liotta 2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert az Vészhelyzetben nyújtott vendégszerepléséért. Továbbá szerepelt a Hannibalban, Narc-ban és a Blow és a Copland-ban is. Házas, egy lánygyermeke van.

(Kiemelt kép: Ray Liotta 2016-ban. Fotó: VALERIE MACON / AFP)

Vasárnap estig ingyenesen látható három alkotás a Budapesti Klasszikus Film Maraton programjából a Filmión: a frissen felújított Latabár-klasszikus, az 1943-ban készült Egy szoknya, egy nadrág, az 1937-es Pesti mese, valamint Gazdag Gyula 1971-es megjelenésekor betiltott szatírája, A sípoló macskakő csütörtöktől tekinthető meg ingyenesen a magyar filmek streamingplatformján – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t.

Rekordszámú teltházas vetítéssel, közönségtalálkozókkal és nemzetközi szakmai programokkal, köztük az első archív filmvásárral zajlott a Budapesti Klasszikus Film Maraton. A Nemzeti Filmintézet (NFI) restaurált mozgóképeket ünneplő rendezvényén 110 vetítésen több mint 20 ezer néző vett részt, megdöntve a korábbi évek látogatószámát.

Magyarországon elsőként a főváros V. kerületében hoztak létre Dániel András nagysikerű Kuflik mesesorozatának szereplőivel benépesített játszóteret, amely akadálymentes, így a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelelő.