Életrajzi könyv jelenik meg Aviciiről

A világhírű dj három éve követett el öngyilkosságot. A könyv eladásából származó bevétel a nevét viselő Tim Bergling Alapítványhoz kerül.

2021. április 7., 12:14

Szerző:

A stockholmi születésű lemezlovast 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.

A Tim – The Official Biography című kötetet Mans Mosesson svéd újságíró szerezte, aki a zenész családtagjaival, barátaival és egykori kollégáival folytatott beszélgetések alapján mutatja be Tim Bergling életútját. A könyv eladásából származó összes bevétel a zenész nevét viselő alapítványhoz kerül, amely a lelki betegségek és az öngyilkosságok megelőzését tűzte ki célul.

A Forbes magazin szerint Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján 2016-ban a 12. helyet foglalta el 4,5 millió dollár, azaz 1,3 milliárd forintos bevétellel. Kétszer jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

(Kiemelt képünk: MTI/EPA | Björn Larsson Roswal)

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.