Denzel Washington játssza Macbethet

Denzel Washington és Frances McDormand főszereplésével készül új film a Macbeth című Shakespeare-tragédiából.

2021. május 13., 11:28

Szerző:

A The Tragedy of Macbeth című film rendezője az Oscar-díjas Joel Coen. Nevéhez kötődik a Fargo és a Nem vénnek való vidék. Joel Coen már több filmjét forgatta feleségével, Frances McDormanddel. A 63 éves színésznő idén A nomádok földje című alkotásért Oscar-díjat kapott.

 A Macbethen Joel Coen ezúttal fivére, Ethan nélkül dolgozik. Joel Coen írja a forgatókönyvet és producerként is közreműködik a film megvalósításában.

William Shakespeare tragédiáját már többször filmvászonra vitték. Orson Welles 1948-ban, Roman Polanski 1971-ben forgatott filmet a klasszikus drámából. Legutóbb 2015-ben az ausztrál Justin Kurzel filmesítette meg Michael Fassbender és Marion Cotillard főszereplésével.

Joel Coen Macbethjét a mozis forgalmazás után az Apple streamingszolgáltatása tűzi műsorára.

(Kiemelt kép: FPA/AFP)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.