Elhunyt Cs. Németh Lajos színművész

Cs. Németh Lajost az ország olyan filmekből ismerhette meg, mint a Tizedes, meg a többiek, szinkronszínészként pedig mint a Jóbarátok és az X-akták szereplőinek magyar hangja.

2023. április 24., 09:02

Szerző:

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színész, szinkronszínész, közölte a Színház Online a családra hivatkozva. Az 1940-ben született Cs. Németh főként a szinkronmunkái által lett ismert, ezekből több mint 2200 szerepel életművében.

1940-be született Karcagon és 1962-ben szerezte diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Legfőbb filmszerepe is nem sokkal a diploma után, a Tizedes meg a többiek című, 1965-ös Keleti Márton-filmben találja meg, ahol Grisát, a sebesült szovjet katonát játszotta. Magyar sorozatokban is megfordult, így szerepelt a Família Kft-ben és a Jóban-Rosszban-ban is.

Szinkronszerepei közül a Jóbarátok című amerikai sorozatban Jack Geller, Monica és Ross apja, az X-akták Cigarettázó Férfije, vagy éppen a Miért éppen Alaszka? kocsmárosa lehetnek a legismertebbek. Munkásságáért 2013-ban Aese-díjat kapott, ezt a legjobb színházi epizódszerepekért ítélik oda.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Mi minden van egy falusi búcsúban? Az eszem-iszom, dínom-dánom mellett a hagyományok őrzése, a falu védőszentjének tisztelete, a vallási ünnep ugyanúgy része a búcsú több napon át tartó ünnepségének, mint a vurstli vagy a körhinta. Hogyan ünneplik ma a falusi búcsút és milyen a búcsú látványosságait szolgáltató családok élete? Ennek jártunk utána!

Máté Gábor meglehetősen érdekes körülmények között szerződött le a Katona József Színházba. Előbb meghívott vendégként címszerepet kapott, majd végleges érkezésekor többen is – köztük Eperjes Károly – felmondtak a színházban. Ám hogy a két dolog között van-e összefüggés, az kizárólag a 168.hu felületén látható exkluzív videóból derül ki. Ne hagyja ki!