Budapesten ad koncertet Lenny Kravitz

Sajnos a nyárig várni kell. Lenny Kravitz a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet 2024. július 30-án.

2023. december 5., 18:23

Szerző:

A világhírű amerikai énekes-dalszerző multiinstrumentalista előadó 2024. július 30-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Az 59 éves, négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes Blue Electric Light című turnéja keretében érkezik Magyarországra közölte a szervező Live Nation – írja az Economix. Jövő márciusban megjelentetni tervezett 12. stúdióalbumát a Bahamákon található stúdiójában írta és rögzítette. Lenny Kravitz új lemeze szenvedélyes dalok gyűjteménye, az anyagon az előadó szerzői, produceri és számos hangszeren megmutatkozó zenei tehetsége is visszaköszön. A legtöbb hangszeren ő maga játszott, régi gitárosa, Craig Ross társaságában.

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz eddigi több mint három évtizedes pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, nagy sikerrel vegyítette a hangzásokat és a stílusokat. Rockzenéjében a hatvanas-hetvenes évek soul és funk hatásai dominálnak, mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egyhuzamban, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dala a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt. Legnagyobb sikere az Are You Gonna Go My Way 1993-ból. Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield.

Lemezeiből több mint 40 millió fogyott világszerte, nemrég beválasztották a 2023-as hollywoodi Hírességek Sétányának jelöltjei közé. Színészként is számos siker részese volt, szerepelt Az éhezők viadala, a Precious - A boldogság ára vagy A komornyik című filmben. Lenny Kravitz eddig kétszer lépett fel Magyarországon: 2009-ben Debrecenben, 2018-ban pedig a Budapest Sportarénában.

(Kiemelt képünkön: Lenny Kravitz amerikai énekes-dalszerző. Fotó: Michael Tran / AFP)