Búcsút intenek a magyar szervezők a Balaton Soundnak, a VOLT-nak és a Szigetnek

Amerikai tulajdonosok veszik át a magyar fesztiválok szervezését.

2022. június 16., 12:22

Szerző:

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert harminc év után kiszáll a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, valamint a Sziget Fesztivál szervezéséből és átadja az irányítást új, amerikai tulajdonosoknak – közölte a két alapító az Index Kibeszélő című műsorában.

„Fontosnak érezzük, hogy ott legyünk a fesztiválok életében, de a döntésünk pont arról szól, hogy ebben az új rendszerben, ahol a tulajdonosi szerepet már nem mi töltjük be, azt éreztük, hogy bölcsebb döntés, ha hátrébb lépünk, és azt mondjuk, hogy átadjuk annak a profi csapatnak – akár az itthoni kollégákról beszélünk, akár az amerikai tulajdonosokról, aki világszerte ötvenegynehány fesztivált tulajdonolnak – azt a fajta irányítást, amely a Sziget Fesztivál mellett a Voltot és a Balaton Soundot érinti” – fogalmazott Lobenwein Norbert.

„Részünkről ez teljesen tudatos döntés volt. A viszonyunk harmonikus és jó az új tulajdonostársainkkal is. Az itthon dolgozó stábtagokhoz is barátság fűz minket, vagyis úgy búcsúzunk el, hogy valójában nem csukjuk be az ajtót” – mondta Fülöp Zoltán.

(Kiemelt kép: Zászlóparti a nagyszínpad előtt a 26. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 11-én. Fotó: MTI / Sóki Tamás)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.