Bíró Eszter lett a Mazsihisz művészeti vezetője

Bíró Eszter énekesnő-színésznő lett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) művészeti vezetője, aki a munkájában három fő vállalást szeretne megvalósítani.

2023. november 12., 10:03

Szerző:

Bíró Eszter kiemelt feladatának tartja a fiatalok megszólítását, a közösség passzív részének bevonzását minőségi kulturális programokon keresztül, valamint kulturális, művészeti szervezetekkel való együttműködéseket itthon és külföldön.

Bíró Eszter eddig is a magyar zsidó közösség ismert alakja volt, hiszen énekesnőként és színésznőként évek óta jelen van a magyar, s azon belül a magyar zsidó kulturális életben – írja a szinhaz.online.

Számos rendezvényen lépett fel, amely szorosan kötődik a zsidósághoz, ezúttal azonban még inkább elmélyül a kapcsolata a magyar zsidó közösséggel.

A művészeti vezetői munkájáról úgy nyilatkozot a portálnak, hogy egységes kulturális koncepcióban gondolkodik, hiszen a jelenkor elvárásait egyedi, kreatív kifejezésmódokkal ötvöző, minőségi produkciók képesek hitelesen megszólítani nemcsak a magyar zsidó közösséget, de a tágabban vett, művészetélvező közönséget is.

Ennek megfelelően új munkájában elsődlegesen az a cél vezérli, hogy magas színvonalú, akár összművészeti produkciók szülessenek, amelyekkel azokat a zsidó, de vallásukat nem gyakorló, zsinagógákba ritkán járó embereket is meg lehet szólítani, akik mélyebben érdeklődnek tradícióik iránt.

(Kiemelt kép: Bíró Eszter a Mazsihisz művészeti vezetője. Forrás: Bíró Eszter hivatalos FB-oldal)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.