Ami könyvespolcról hiányzik – Könyvújdonságok karácsonyra

2019. december 9., 13:35

Szerző:

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről 

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.

A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.

Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni.

Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzőjének vadonatúj, gondolatébresztő könyve egy 99 napos program, amely közelebb viszi az olvasót a teljesebb élethez.

Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.

99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.

Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!

Pilát Gábor: Egy férfi és egy nő 

„Létezik egy mondás, amit gyakran emlegetnek a különböző küzdősportokat oktató edzők. Train hard, fight easy! – Eddzél keményen, harcolj könnyedén! - vallja Pilát Gábor, párkapcsolati előadó, akinek immár negyedik kötete jelenik meg párkapcsolati tematikában. Könnyed, ám annál sűrűbb szövegei, esszenciaként fogalmaznak meg alapigazságokat, felismeréseket, melyek hosszú útkereséseink alatt hatalmas segítséget nyújthatnak! 

Pilát Gábor szerint a legalapvetőbb összefüggéseket mindenki tudja, illetve nagyon sokan úgy gondolják, hogy ismerik. A teljes igazság viszont az, hogy nagyon kevesen tudják és alkalmazzák őket. Könyvei tanácsokat tartalmaznak. Nem feltétlenül törvényeket, hanem tapasztalati úton szerzett megfigyeléseket és megéléseket. 

Kiss Heni: AutóNŐmia

Hiánypótló írással kedveskedik minden olyan nőnek, aki számára fontos a szabadság, és minden olyan férfinak, akik egyenrangú, kiegyensúlyozott társat szeretnének maguk mellett tudni. Egy könyv az autonóm nőiségről – a nőiség autonómiájáról, egy csodálatos életút tapasztalataiból merítve. Fajsúlyos mégis könnyed olvasmány, ami ráadásul kényelmesen elfér egy női ridikülben!

„Mit is jelent az autonómia az én olvasatomban? Autonómia az, amikor képes vagyok önálló döntéseket hozni, vállalom érte a felelősséget, büszke vagyok arra, ahogyan élek; vállalom a véleményemet, a nézeteimet, az érzéseimet, a hibáimat. Mindent, ami hozzám tartozik, ami meghatározza azt, aki vagyok! Ez így leírva talán egyszerűnek hangzik, sokunknak mégsem az. Főleg NŐKÉNT nem” – írja a könyvben Kiss Henriett Élet-Mentor, aki saját példákon, felismeréseken és önismereti utján keresztül világít rá arra, hogyan lehetséges megteremteni azt, amire még mintánk sem nagyon van nőként.  „A cél, hogy felismerjük, mennyire fontos tényező az autonómia mind a saját életükre, mind a párkapcsolatukra vonatkoztatva” – jegyzi meg a szerző.

Rebecca Meldrum: Anyu és én – Kreatív emlékkönyv

Az Anyu és én nem szokványos foglalkoztató könyv, mivel az egyik oldala anyué, a másik a kis segítőé. A rövidebb-hosszabb, ötletes és vidám feladatok megoldása jó program, ha anya és gyermeke csupán valamilyen rövid tevékenységre vágyik például lefekvés előtt, de egy-egy esős napon is előkerülhet a könyvecske, amikor a családtagok hosszú órákat szeretnének egymás társaságában eltölteni. Anya és gyermeke együtt dolgozik, rajzol, színez és ír ebben a kreatív emlékkönyvben, amely hosszú időre megőrzi a közösen megélt, boldog pillanatokat.

Győrffy Iván: Képpé vált gondolat – Kortárs magyar és világfilmek

A film a 21. század első évtizedeiben a jelenkor szemtanújaként, lelkiismereteként is maradandó hatást próbált gyakorolni. Sok olyan alkotás született, amely kiválóan szemléltet fontos kulturális jelenségeket, társadalmi problémákat vagy emberi élethelyzeteket, elmúlt, mégis velünk élő történelmi korszakokat. Ez a könyv – melynek kedvéért a szerző korábban folyóiratokban megjelent kritikáit, esszéit öt új írással egészítette ki – közülük mutat be 65 játékfilmet.

Az ismertetett filmek között akadnak elmélyedésre és kikapcsolódásra ösztönző darabok, komolyak és komolytalanok, humorosak és elgondolkodtatók. Olyanok, amelyektől sírni támad kedvünk, és olyanok, amelyek feldühítenek. Egy azonban bizonyos: az életünkből a megnézésükre szánt idő nem haszontalan. Ha egyik vagy másik nem is nyűgöz le bennünket, az ötlet, amelyet kibontani igyekeznek, a stílus vagy a műfaj, amellyel a maguk módján eljátszanak – érdemes az elemzésre. (x)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.