Alec Baldwin megszólalt

A helyi sajtó szerint Baldwint sírva fakadva látták a helyi seriff irodája előtt.

2021. október 22., 21:29

Szerző:

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán – közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége.

Baldwin pénteken "tragikus balesetnek" minősítette a történteket.

A tájékoztatás szerint a 68 éves színész a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították.

 

Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver. A helyi sajtó szerint Baldwint sírva fakadva látták a helyi seriff irodája előtt.

A színész pénteken „tragikus balesetnek" minősítette a történteket, és azt írta a Twitteren, hogy mindben együttműködik a nyomozást folytató rendőrséggel. Bejegyzése szerint nincsenek szavak, amelyekkel kifejezhetné, mennyire szomorú Halyna Hutchins halála miatt. A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a filmben, amelynek egyben producere is. A rendezést Joel Souza vállalta.

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak. 1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva.

(Kiemelt képünk : Alec Baldwin amerikai színész részt vesz a DreamWorks Animation New Yorkban 2021. június 22-én. Fotó: Angela Weiss / AFP)