Aida musicalváltozatban – Bemutató a Barlangszínházban

2017. június 3., 12:52

Hat alkalommal is bemutatják az Aida musicalváltozatát a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A Soproni Petőfi Színház előadását június 15. és 18. között mindennap, illetve június 30-án és július 1-jén adják elő este nyolc órától. A főszereplők Stéphanie Schlesser és Vastag Tamás lesznek. A rendező Pataki Tamás. A zenei vezető és karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas érdemes művész.

Az előadás lesz az idei barlangszínházi szezon nyitó előadása. Az alkotók kifejezetten ennek az előadótérnek az egyedi adottságait vették figyelembe.

A Verdi operájából készült musical alaptörténete azonos az eredetivel: az egyiptomi fogságba esett, majd rabszolgaként tartott núbiai hercegnőbe beleszeret az egyiptomi seregek vezére, de kapcsolatukat titokban kell tartaniuk.

Verdi művét még a kilencvenes években dolgozta át Elton John és Tim Rice dalszövegíró. 1998-ban Bonyolult életek címmel mutatták be először Atlantában. Négy éven át játszották a közben idővel átdolgozott előadást, ezalatt öt Tony-díjra nevezték, négyet meg is kapott. Grammy-díjat is kapott a lemez, amelyen a musical betétdalait adták ki.

Magyarországon volt a második európai bemutató – Németország után –, 2007-ben, Oláh Ibolya főszereplésével.

H. E.