A transzformáció ára

A Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm a hatalmas eredmények mögé szeretne nézni, megmutatni az embert, aki alárendeli magát a céljainak.

2022. május 25., 07:34

Szerző:

Három olimpiai aranyérem, huszonhat világbajnoki, harmincöt Európa-bajnoki cím. Erre szoktuk mondani: a számok magukért beszélnek. Pálinkás Norbert Katinka című alkotása viszont megítélésem szerint elsődlegesen azért jött létre, hogy a számok mögé nézzen, és érzékeltesse: a töretlennek tűnő sportkarrier hátterében mennyi törés, holtpont, kétely, feladni vágyás, kudarc rejlik. Éppen azért, mert mögötte egy hús-vér ember, nem pedig egy robot vagy gép áll.

Gyürky Katalin filmkritikája teljes terjedelmében a 168 Óra hetilap 2022. május 19-én megjelent számában olvasható.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az első helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 21-én. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

Elhunyt Böszörményi Gyula József Attila-díjas író. Az alkotót június 29-én, 57 évesen érte a halál - tudatta pénteken Facebook-oldalán kiadója, a Könyvmolyképző.

Tegnap futótűzként járta be a magyar sajtót, hogy több más tartalommal együtt gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra eltűnt az HBO Max előfizetéses videostreaming-szolgáltató kínálatából a tavaszi időszak legnépszerűbb lokális tartalma, A besúgó című sorozat. A streamingszolgáltató szerint ez természetes jelenség, az SVOD szolgáltatók tartalmi kínálatának önkényes variálása azonban több szempontból is aggályos lehet.