A német korlátozó intézkedések miatt marad el Budapesten a Deep Purple dobosának koncertje

Tüpp-tüpp-tű, tüpp-tüpp-tü-rű.

2021. december 4., 21:30

Szerző:

Elmarad a Deep Purple-dobos, Ian Paice Purpendicular nevű együttesének december 12-i fellépése az A38 hajón.

A turnén lévő zenekar koncertezését a Németországban meghozott új korlátozó intézkedések lehetetlenítik el, ezért a hátralévő idei fellépések többségét, így a budapesti alkalmat is lemondták – közölte a szervező Livesounds szombaton az MTI-vel.

A szervező cég azt írta, dolgozik azon, hogy a Deep Purple klasszikus dalait játszó Purpendicular eljusson Magyarországra 2022-ben. Elképzelhető, hogy ez más keretek között, illetve még nem ismert időpontban valósul meg, ezért a megváltott koncertjegyeket hétfőtől visszaváltják.

(Kiemelt képünk: Közönség a brit Deep Purple rockegyüttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.