Zuhan a bitcoin árfolyama Elon Musk bejelentésére

Elon Musk bejelentette, hogy mostantól nem lehet kriptodevizával Teslát venni. A hírre az összes kriptodeviza árfolyama zuhanni kezdett.

2021. május 13., 10:55

Szerző:

 A Tesla-vezér a Twitteren aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin bányászat és tranzakciók miatt gyors ütemben nőni kezdett a fosszilis anyagok, különösen a szén felhasználása, ami a legkörnyezetszennyezőbb. A cég ezért úgy döntött, hogy felhagy a bitcoin elfogadásával.

 Elon Musk bejelentésére a bitcoin árfolyama csütörtök kora reggel 15 százalékos gyengüléssel, 48 ezer dolláron állt.

A Tesla márciusban tette lehetővé az autóvásárlást bitcoinért. Előzőleg, februárban a Tesla 1,5 milliárd dollártért vásárolt bitcoint.

Szakértők szerint a bitcoin karbonlábnyoma nagyjából Szingapúréval egyezik meg, az előállításához szükséges energiafogyasztás pedig annyi, mint Hollandiáé.

(Kiemelt képünk illusztráció: Anadoli/AFP | Mustafa Ciftci)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.