Zuckerberg már az atomháborúra készül?

A Hawaii sziget északkeleti oldalán, Kauai északkeleti részén, a Kapaa és Hanalei turisztikai központok között húzódó kétsávos autópálya mellett, egy csendes tanyán egy nagyszabású, titkos építkezés folyik.

2023. december 17., 08:59

Szerző:

Egy kétméteres fal zárja el a kilátást a közeli útról, ahol az autók lassítanak, hogy megpróbálják megpillantani, mi van mögötte. Biztonsági őrök állnak minden bejárati kapunál és folyamatosan járőröznek a környező strandokon. Pickup teherautók gurulnak ki-be, építőanyagokat és több száz munkást szállítanak – írja a Wired nyomán a Blikk.

Senki sem beszélhet arról, hogy mit építenek. A projektben részt vevő több munkás szerint szinte mindenkit, aki bemegy szigorú titoktartási szerződést ír alá.

Több dolgozó állítja, hogy látott vagy hallott olyan kollégákról, akiket eltávolítottak a projektből, mert a közösségi médiában posztoltak róla.

Az építkezés ugyan hétpecsétes titok, de azt mindenki tudja, hogy ki áll mögötte. Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója, aki 2014 augusztusától kezdve több lépcsőben vásárolta fel a területet.

A Koolau Ranch néven ismert ingatlan a tervezési dokumentumok szerint egy 5000 négyzetméteres földalatti óvóhelyet is tartalmaz, ami saját energia- és élelmiszer-ellátással rendelkezik majd, és a földvásárlási árakkal együtt több mint 270 millió dollárba fog kerülni.

(Kiemelt képünk: A Facebook alapítójának és vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek száz kartonból kivágott képmása áll az amerikai Capitolium előtt Washingtonban 2018. április 10-én. Az Avaaz nevű érdekvédelmi csoport felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportok szerint több százmillió hamis fiók még mindig dezinformációt terjeszt a Facebookon. Fotó: SAUL LOEB / AFP)