Zelenszkij: Moszkva valami nagyon kegyetlenre készül!

Zelenszkij arról is beszélt, hogy ukrán katonák ellen indított per minden tárgyalási lehetőséget kizár Oroszországgal. 

2022. augusztus 22., 07:45

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy a jövő héten Oroszország megkísérelhet valami „különösen kegyetlen cselekedeteket elkövetni”, írja az Index. 

Zelenszkij erről a hétvégén közzétett üzenetében beszélt. Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában augusztus 24-én ünneplik az ország függetlenné válásának évfordulóját, augusztus 23-a pedig a nemzeti zászló napja. Az ukrán elnök beszédében arról is beszélt, hogy az ukrán katonák ellen Mariupolban indított per végleg ellehetetlenít minden tárgyalást Oroszországgal.

(Kiemelt kép. Az ukrán elnökség által 2022. március 19-én kora reggel közzétett felvételen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóbeszédet mond Ukrajnában. fotó: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP)

 

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.