Zelenszkij: Moszkva hazudott a tűzszünetről

Zelenszkij szerint Bakhmutban voltak fegyveres összecsapások. 

2023. január 8., 11:06

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Moszkva nem mondott igazat a tűzszünetről, mert például Bakhmutban nem volt fegyverszünet, írja a Telex.

Az ukrán elnök szombat esti videójában azt mondta: ma a világ ismét meggyőződhetett arról, hogy Moszkva minden szava hazugság volt. Szerinte ismét bebizonyosodott: a csend, a biztonság és a béke helyreállítását és Oroszország nyomásgyakorlásának megszűntetését csak az orosz megszállók kiűzésével lehet elérni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 36 órás egyoldalú tűzszünetet hirdetett az ortodox karácsony idejére, szombat éjfélig. A harcok ennek ellenére folytatódtak. 

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatón beszél Lengyelország, Litvánia, Észtország és Lettország elnökével Kijevben, 2022. április 13-án. fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.