Zelenszkij: Oroszország harkivi akciója egyszerű terrorizmus

Az ukrán elnök szerint Harkiv áramellátásának megszüntetése egyszerű terrorista válasz arra, hogy a hadszíntéren az ukránok jobban állnak az oroszoknál.

2022. szeptember 12., 06:56

Szerző:

Telegramon reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra, hogy orosz raktétatámadások vasárnap éjjel elpusztították Harkiv város áramelosztó központját. „Ezek terrorista akciók. Ukrajna és a civilizált világ így is értelmezi azokat”, – szögezte le. Mint ismert, szeptember 11-én, a kései órákban az orosz rakéták több megyében is a lakosságot kiszolgáló elektromos áramhálózat berendezéseit támadták és számos ilyen eszközt meg is semmisítettek.

Zelenszkij szerint Oroszország „megpróbálja megfosztani népünket a gáztól, fénytől, meleg víztől és élelemtől”, azonban terveik szerinte máris elbuktak, ezt bizonyítja az ukrán hadsereg gyors előrehaladása.

„Még mindig azt hiszitek, hogy megijeszthettek bennünket?” - tette fel  a kérdést az ukrán elnök a moszkvai vezetésnek.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és munkatársai 2022. március 13-án a kijevi elnöki palotában. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

15:38

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.

15:24

Az izraeli kormány programot fogadott el az orosz bevándorlók fogadására, mely segíti beilleszkedésüket – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja vasárnap.