Zelenszkij főtanácsadója: Magyarország olaj-mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit

Újabb kemény kritikát kapott a magyar kormány Ukrajnából. 

2022. június 6., 09:23

Szerző:

Mihajlo Podoljak, Zelenszkij elnök tanácsadója egy Twitter-posztban fogalmazta meg, mit gondol arról, hogy Kövér László házelnök szerint „az ukrán elnök magatartását az egész világ ámulattal és értetlenséggel figyeli”, írja az Index. Podoljak ukrán és magyar nyelven is közzétett bejegyzésében azt írja: „az európai család egyetlen problémás országa Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában”. 

Podoljak úgy véli, hogy „Budapestnek nem kellene kérkednie a kannibál álláspontjával, mivel az ilyen kijelentéseket nem díjazza a történelem”.

„De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen”

– fogalmazott írásában Mihajlo Podoljak.

(Kiemelt kép: Gyerekek játszanak egy lakóház pincéjében Harkivban 2022. március 29-én, miközben az orosz csapatok ágyúzása elől bújnak el az ukrajnai orosz invázió 34. napján. fotó: Szergej BOBOK / AFP)

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.