Zártuk a kasszát, bocsi, de ma már nem tudod kirabolni a boltot

Láttunk már pancser rablási kísérleteket, de még mindig tud meglepetést okozni az internet. 

2023. augusztus 18., 16:22

Szerző:

Napszemüveges, védőmaszkos, kesztyűs férfi ment be egy ausztriai trafikba. Előkapta a műpisztolyát és az eladóra szegezte, mire a nő semlegesen tájékoztatta az üzletvezetőt, hogy „főnök, ez egy rablás” – számol be a Telex

A személyzet ekkor elmagyarázta a rablónak, hogy sajnos, a pénztárgép pontban 18 órakor bezár, ezért ma már nem tudja kirabolni a boltot.

A körülmények megmásíthatatlanságát csalódottan tudomásul vette a rabló úgy döntött, inkább lelép, de az ajtóból még visszakérdezett, hogy tuti, nem verték át? Erre a trafikos azt mondta, hogy odamehet a kasszához és megnézheti, ha nem hiszi. Sajnálják, de tényleg ez van.

A rabló végül üres kézzel távozott. 

Másnap Burgenlandban viszont nagyobb sikerrel járt egy benzinkútnál. A rendőrség arra gyanakszik, hogy már több benzinkutat is kirabolt a férfi. 

 

Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera, a felvétel nagyot ment az interneten. Az osztrák Der Standard lapnak a trafik 41 éves üzletvezetőjé, Marco Kollert azt mondta, az egészet helyben találták ki. Gitti nevű kolléganője mondta, hogy a pénztárgép már nem nyílik ki, erre reagált a főnök. 

Az üzletvezető szerint a rabló amúgy idegesnek és eléggé veszélytelennek tűnt, ezért is igyekezett a trafikos először a párbeszéd erejével úrrá lenni a helyzeten.

Különben a rabló, ha már ott volt, a kísérlet előtt még leadott két fogadási szelvényt, hátha azzal nagyobb szerencséje lesz. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Mészáros János.)