Rómában ragadtak a WizzAir utasai

Rómában rekedtek a WizzAir utasai, akik hétfőn éjjel érkeztek volna meg Budapestre. Az olasz légi irányítás rendszerében adódott technikai hiba, a fennakadás nemcsak a WizzAirt, hanem más légitársaságokat is érint.

2023. augusztus 29., 09:49

Szerző:

A hvg.hu cikke szerint olvasójuk jelezte, hogy egy repülőnyi ember ragadt Róma Fiumicino repterén, mert nem sokkal az indulás előtt törölték a WizzAir Budapestre tartó járatát. Az utas szerint elég nagy volt a káosz, mindenki a pultnál tolongott.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán is jelezték már, hogy a Rómából eredetileg 22:45-kor érkező, W62342-es járatot törölték.

A légitársaság a hvg.hu-val közölte, hogy

"az olasz légi irányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt, és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti."

Kiemelték, hogy a WizzAir kénytelen volt az augusztus 28-i Róma-Budapest járatát átütemezni augusztus 29-re. Az olasz légtér irányításáért felelős szervek továbbra is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.

(Kiemelt képünk illusztráció. (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP))