Volodimir Zelenszkij karácsonyi üzenete: nem várunk csodát, mi hozzuk létre

Bár az ukránok nagy többsége ortodox keresztény, ezért január elején ünneplik a karácsonyt, Volodimir Zelenszkij elnök videóüzenetben mondott karácsonyi üdvözletet a háborúban álló Ukrajnához.

2022. december 25., 20:56

Szerző:

Bár az ukránok nagy többsége ortodox keresztény, ezért január elején ünneplik a karácsonyt, Volodimir Zelenszkij elnök videóüzenetben mondott karácsonyi üdvözletet a háborúban álló Ukrajnához december 25-én szombaton – írta a 24.hu. Az ukrán elnök azt mondta: az ukránok idén karácsonykor a saját csodájukat fogják létrehozni, ha nem adják fel, az orosz támadások ellenére sem. 

„Még a teljes sötétségben is megtaláljuk egymást, hogy szorosan átöleljük egymást. És ha nincs meleg, sokáig öleljük egymást, hogy melegítsük egymást” – mondta Zelenszkij, aki kiemelte: a szabadságnak nagy ára van, de a rabszolgaságnak még nagyobb. 

„Mosolyogni fogunk és boldogok leszünk, mint mindig. Egy különbség van: nem várunk csodát, hiszen mi magunk hozzuk létre”

– mondta üzenetében az ukrán elnök, aki a nemrég felszabadult Herszont szombaton ért orosz támadások miatt terrorista országnak minősítette Oroszországot. Szenteste Herszonban a belvárost ért támadások következtében legalább 16-an haltak meg, és 64-en megsebesültek.

A régió kormányzója, Jaroszlav Janusevics vasárnap reggel a közösségi médiában közzétett bejegyzésében arról számolt be, hogy az orosz erők tüzérséggel, rakétákkal és aknavetőkkel 71-szer nyitottak tüzet a herszoni régióra. A Herszon belvárosát ért támadásokban családi házak és lakóházak is megsérültek. Janusevics azt mondta: aki vért szeretne adni a szombati ágyúzás sérültjeinek, az taxival ingyenesen utazhat a herszoni véradóközpontba.

(Kiemelt képünk: Pillanatfelvétel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök karácsony videóüzenetéből. Forrás: Volodimir Zelenszkij Facebook)