Putyin titkos palotájáról rántja le a leplet Navalnij

2021. január 19., 21:10

Szerző:

Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről rántja le a leplet az oknyomozó riportjában Navalnij - írja a 444.hu

Az épület Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotája. A két napja letartóztatott ellenzéki politikus kétórás videóban és egy hosszú cikkben mutatja be a birtok történetét, és magát a területet. 

Az összesen 17 ezer négyzetméternyi területen többek közt saját kikötő, templom és még egy saját határátkelő is van, a terület fölött pedig repüléstilalmi zónát húztak.

A videót két nappal azután publikálták, hogy a hazatérő Navalnijt letartóztatták. Az ellenzéki politikus antikorrupciós alapítványa, az FBK szerint legalább 100 milliárd rubelt költöttek a birtokra.  

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).