Putyin üzent Orbánnak

Az orosz elnök tucatnyi, leginkább Oroszországhoz kötődő külföldi állami vezetőnek, köztük Orbán Viktor magyar kormányfőnek küldött újévi üzenetet – olvasható a Kreml honlapján.

2023. december 30., 21:37

Szerző:

Vlagyimir Putyin Magyarország kapcsán elsősorban a közös gazdasági projekteket emelte ki, melyek mindkét nép javára szolgálnak.

Az Orbán Viktornak küldött üzenetben kiemelte, hogy a „bonyolult nemzetközi helyzet” ellenére pozitív elmozdulást lát az orosz-magyar kapcsolatokban.

Leszögezte, hogy a jövőben is konstruktív és pragmatikus alapon intézné a kétoldalú kapcsolatokat, ennek részei a fontos gazdasági projektek, melyek az orosz és a magyar nép érdekeit is szolgálják – vette észre az újévi üdvözletet a portfolio.hu.

Orbán mellett a köszöntöttek között van többek között Abházia, Azerbajdzsán, Örményország elnöke, Alekszandr Lukasenka belarusz elnök, Emomali Rahmon tádzsik elnök, Serdar Berdimuhamedov türkmén elnök és a türkmén parlament vezetői, Shavkat Mirzijojev üzbég elnök, Alan Gaglojev, Dél-Oszétia elnöke, Luis Arce, Bolívia vezetője, Hszi Csinping kínai elnök, Miguel Diaz-Canel Bermudez kubai elnök, Alekszandar Vucsics szerb elnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök s a vietnámi kommunista párt vezetője is.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a 2023. október 17-i pekingi Harmadik Övezet és Út Fórum alkalmából. Fotó: Grigory SYSOYEV / POOL / AFP)