Vizsgálóbizottság létrehozásáról állapodtak meg az osztrák ellenzéki pártok az ÖVP elleni korrupciós gyanú ügyében

Az ellenzék reményei szerint a jövő hónapban megkezdheti munkáját.

2021. október 13., 14:10

Szerző:

Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozásáról állapodtak meg Ausztriában az ellenzéki pártok a kormánykoalíciót vezető Osztrák Néppárt (ÖVP) köreit érintő korrupciós nyomozáshoz kapcsolódva – jelentették be az érintett pártok képviselői szerdán, a Bécsben tartott sajtótájékoztatón.

A Szociáldemokrata Párt (SPÖ), az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és az Osztrák Liberális Fórum (NEOS) képviselőinek elképzelései szerint a tervezett parlamenti vizsgálódás a szombaton lemondott volt kancellárral, Sebastian Kurzcal közeli kapcsolatban állókat érintő korrupciós gyanúra, illetve az ÖVP vezetőinek az osztrák sajtóban kiszivárgott üzenetváltására terjedne ki. A bizottság – amelynek létrehozását a koalíciós többség még megnehezítheti – az ellenzék reményei szerint a jövő hónapban megkezdheti munkáját.

(Kiemelt kép: Sebastian Kurz osztrák kancellár védőmaszkot vesz fel a bécsi kormányülés közben tartott sajtóértekezletének végén, 2021. április 19-én. A kormány döntött egymillió adag vásárlásáról az új koronavírus elleni orosz oltóanyagból, a Szputnyik V-ből. Fotó: Christian Bruna / MTI/EPA)

 

Elon Musk, a Tesla Inc. alapítója és vezetője áll a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. Musk nettó vagyona egy év alatt több mint 60 milliárd dollárral 251 milliárd dollárra nőtt.