Vízágyúval oszlatták Amszterdamban a járványügyi korlátozások ellen tiltakozó tömeget

A holland rendőrségnek egy kb. ezer főből álló tömeget kellett feloszlatnia.

2021. március 21., 08:40

Szerző:

A holland rendőrség Amszterdam belvárosában vízágyúval oszlatta fel a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások elleni tüntetést szombaton. Az ANP holland hírügynökség jelentése szerint a hatóságok mintegy ezer demonstrálót körülvettek a történelmi csatornanegyednél, másokat pedig a város külterületére vittek – írja az MTI.

Védőmaszkokat is osztottak azoknak, akik „megfeledkeztek" a járványügyi előírásokról. Letartóztatásokról nem érkezett jelentés.

Hollandiában az elmúlt hetekben az emberek számos megmozduláson emelték fel szavukat a járványügyi korlátozások ellen, a tüntetések közül néhány erőszakba torkollott.

A napi új fertőzések száma ismét emelkedni kezdett az országban. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint péntek reggel és szombat reggel között több mint 7650 esetet jegyeztek fel, ami január eleje óta a legmagasabb napi érték. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint az országban a járvány kezdete óta 1 211 447-en betegedtek meg a koronavírustól, 16 395-en meghaltak.

(Kiemelt kép: Tüntetők a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt tiltakoznak Amszterdamban 2021. március 20-án. Fotó:MTI EPA-ANP | Jeroen Jumelet)