Visszaélésszerű kutyasétáltatás miatt költöztettek szét egy házaspárt

Indiában az ország két végébe helyezték át egy magas beosztású hivatalnok házaspár két tagját, mert idő előtt bezárattak Delhiben egy stadiont, hogy ott megsétáltathassák a kutyájukat.

2022. május 27., 20:44

Szerző:

A hatalommal való bizarr visszaélés olyan nagy felháborodást váltott ki, hogy a belügyminisztérium az északkeleti Arunacsal Prades államba helyezte át a férjet, a feleséget pedig a távoli északon fekvő Ladakhba. Új munkahelyük a Himalája nyugati és keleti végén, egymástól 3200 kilométerre fekszik.

Az Indian Express című lap egy riportja szerint a delhi kormányzatban dolgozó házaspár egyik este arra kényszerítette a stadionban edző embereket, hogy szedjék össze a holmijukat és távozzanak a sportpályáról, mert ők ott akarják sétáltatni a kutyájukat. Az újság fotót is közölt a pár kutyájáról, amint azt a futópályán vezetik körbe.

A férj, Sanjeev Khirwar a lapnak elismerte, hogy „néha” a stadionba viszi sétálni a kutyáját, de tagadta, hogy edzés abbahagyására kényszerítették volna a sportolókat.

(A hideg időben egy hulladékból rakott máglya tüzénél melegednek kóbor kutyák az indiai Amritszárban 2019. február 10-én. MTI/EPA/Raminder Pal Szingh)

20:38

Bekérették az orosz külügyminisztériumba hétfőn Görögország moszkvai nagykövetét, akit jegyzékben tájékoztattak arról, hogy válaszintézkedésként nyolc görög diplomáciai alkalmazott nemkívánatos személy státusba került, ezért nyolc napon belül el kell hagynia Oroszországot.

20:20

Svájc hatóságainak is mindent el kell követniük annak érdekében, hogy az ukrajnai hadművelet nyomán nyugati országból kiutasított orosz kémek ne tudjanak beszivárogni – közölte Svájc hírszerzése, amely hétfőn tette közzé szokásos éves jelentését.

18:30

Elfogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök Indonézia meghívását a részvételre a G20-csoport novemberi csúcstalálkozóján, de ennek formáját még pontosítani kell – jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó hétfőn Moszkvában újságíróknak nyilatkozva.

18:18

Srí Lankán napokon belül elfogyhat az üzemanyag az egyik legnagyobb, jelenleg is tartó gazdasági válságuk közepette. A kormány az IMF-hez fordult segítségért, de nem biztos, hogy megkapják időben a mentőcsomagot.