Visszaélésszerű kutyasétáltatás miatt költöztettek szét egy házaspárt

Indiában az ország két végébe helyezték át egy magas beosztású hivatalnok házaspár két tagját, mert idő előtt bezárattak Delhiben egy stadiont, hogy ott megsétáltathassák a kutyájukat.

2022. május 27., 20:44

Szerző:

A hatalommal való bizarr visszaélés olyan nagy felháborodást váltott ki, hogy a belügyminisztérium az északkeleti Arunacsal Prades államba helyezte át a férjet, a feleséget pedig a távoli északon fekvő Ladakhba. Új munkahelyük a Himalája nyugati és keleti végén, egymástól 3200 kilométerre fekszik.

Az Indian Express című lap egy riportja szerint a delhi kormányzatban dolgozó házaspár egyik este arra kényszerítette a stadionban edző embereket, hogy szedjék össze a holmijukat és távozzanak a sportpályáról, mert ők ott akarják sétáltatni a kutyájukat. Az újság fotót is közölt a pár kutyájáról, amint azt a futópályán vezetik körbe.

A férj, Sanjeev Khirwar a lapnak elismerte, hogy „néha” a stadionba viszi sétálni a kutyáját, de tagadta, hogy edzés abbahagyására kényszerítették volna a sportolókat.

(A hideg időben egy hulladékból rakott máglya tüzénél melegednek kóbor kutyák az indiai Amritszárban 2019. február 10-én. MTI/EPA/Raminder Pal Szingh)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.