Tömegverekedés tört ki az utolsó csepp üzemanyagért Angliában (VIDEÓ)

„Már csak dízel maradt!„ Ez volt az utolsó csepp a pohárban az ideges sofőrök között. 

2021. szeptember 27., 19:56

Szerző:

Angliában üzemanyag-pánik van. Nincsen elég szállító sofőr, aki a kutakra eljuttatná az üzemanyag utánpótlást, ez kiürülő töltőállomásokat okozott - írja a Daily Star.

Egyes mérések szerint akár 90 ezerrel több sofőrre lenne szükség, hogy akadálymentesen eljuttassák a benzin és dízel adagokat a különböző kutakra az Egyesült Királyságban. Jelenleg azonban a Brexit hatására lecsökkent a szállítók száma, és ez töltőállomások bezárását, és kiürülését eredményezte. Erre még egy lapáttal rátett, hogy miután ez nyilvánosságra került, az emberek eszeveszett mennyiségben kezdtek el üzemanyagot felvásárolni, és minden kútnál hosszú sorok állnak. Így történt ez az Esso cég egyik kútjánál is Chichesterben, ahol négy férfi birkózott össze, miután elfogyott a benzin a helyszínen. A videóban hallatszik is, ahogy egy női hang azt ordítja: „Már csak dízel maradt!„ Ez volt az utolsó csepp a pohárban az ideges sofőrök között. 

A két csoport verekedése során párokra oszlottak, majd a fiatalok és az idősebb sofőrök is ”párbajoztak„ egymással. A Daily Star szerint azért kezdődött a verekedés, mert állítólag az egyik sofőr megérintette a másik autójának motorját.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Kyle Bushnell/ unsplash)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.