Sikoly-maszkban ijesztgették az óvónők a síró gyerekeket – VIDEÓ

Az óvónőket elbocsátották a Mississippi állambeli óvodából.

2022. október 10., 11:13

Szerző:

Óvónőket rúgtak ki egy Mississippi állambeli intézményben, miután videóra vették, amint síró gyerekeket üldöznek Sikoly-maszkban – írja az rtl.hu. A telefonos felvételek csütörtökön láttak napvilágot, azonban a WTVA 9 tudósítása szerint a videók két különböző esetről készültek, az egyik szeptemberben, a másik pedig október 4-én történt.

Amint kikerültek a videók, a szülők azonnal megindultak a gyerekeikért az óvodába. A videókon a felnőtt gondozók maszkot viselve gúnyolódnak a gyerekeken, és ugratják őket. Az egyik felvételen az alkalmazott egy sikoltozó gyereket üldöz, miközben más gyerekek jajveszékelései hallhatóak. A másik videón egy álarc nélküli óvodapedagógus látható, amint megkérdezi a gyerekeket, hogy rosszak voltak-e, szükség van-e büntetésre. Ezután rámutat egy „rossz gyerekre”. A maszkos ekkor a gyerek arcába ugrik, majd megkérdezi tőle, hogy kivigye-e őt a teremből, írja az RTL.

A Hamiltonban található Lil' Blessings Daycare and Learning Center névtelenséget kérő tulajdonosa elmondta, hogy nem tudtak az incidensekről, és azonnal kirúgták azt a négy alkalmazottat, akik részt vettek a gyerekek zaklatásában . 

Azt hittük, ismerjük ezeket az embereket, idevalósiak vagyunk. Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mit érzek. Összetört a szívem a gyermekem miatt” – mondta a WCBI-nak adott interjúban Alissa Hays, akinek kislányát a videóban látható módon zaklatták. Az intézmény tulajdonosa azonnali intézkedéseket tett, a helyi szülők továbbra is szkeptikusak az intézménnyel kapcsolatban. 

Egyelőre nem emeltek vádat az ügyben, de a Monroe megyei seriff arról beszélt, hogy hivatala vizsgálja az esetet.

(Kiemelt képünk illusztráció: Óvodások játszanak a Hőgyészi Somvirág Óvoda Magyar falu programban megújult udvarán az átadás napján 2022. március 17-én. A Magyar falu program támogatásával udvari játékokat kapott a helyi óvoda. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)