Videó: megverték az úton ülő klímaaktivistákat

Közösségi oldalukra töltött fel videót a szervezet, amelyen jól látszik, hogy erőszakkal próbálják meg eltüntetni a klímaaktivistákat az útból

2023. szeptember 9., 18:48

Szerző:

Az „Letzte Generation” azaz az Utolsó Nemzedék aktivistái szerda este tiltakozásuk jeléül leültek az útra a németországi Mannheim közelében, ezzel blokkolva a forgalmat. Meg-nem-mozdulásuk torlódást okozott, és egy dühös sofőr kiszállt az autójából, megrúgta és megütötte az demonstrálókat. 

A Bild beszámolója szerint a rendőrség azonosította az erőszakos sofőrt. A férfi beismerő vallomást tett, és a nyomozás idejére szabadon engedték.

Nem ez az első ilyen eset Németországban. Korábban egy hasonló akció során egy kamionos nakihajtott a tüntetőknek – erről az esetről szintén felvétel készült. 

 (Kiemelt képünk képernyőfelvétel a Letzte Generation által 2023. szeptember 7-én feltöltött videóból.)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

2024. május 20., 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.