Videó – lázadoznak a mozgósított orosz újoncok

A mozgósított katonák nemcsak a körülményekre panaszkodnak. 

2022. október 6., 10:15

Szerző:

Nyilvánosságra került egy videó Belgorod térségéből, amelyen egy frissen mozgósított újoncokból álló orosz katonai alakulat tagjai lázadnak a mostoha körülmények miatt, amelyek között a szolgálatot kell letölteniük. A férfi, aki a videót készítette, azt állítja, a bajtársaival együtt még ételt sem kap, ha enni akarnak, akkor maguknak kell megvenniük az ételt.

Itt vagyunk ötszázan, de azt sem tudjuk, hova megyünk, mi az egységünk. Egy hete szörnyű körülmények között élünk

– mondta a videót készítő orosz katona.

Szörnyű a viszonyunk a tisztekkel. Semmilyen kiképzést nem kapunk

– folytatta a férfi, hozzátéve, hogy még az élelmiszert is saját maguknak kell megvásárolniuk. Az újonc úgy véli, hogy Belgorodban vannak, de az egység nem kapott semmiféle ellátmányt, sőt, azt sem közölték velük, hogy mit kell majd csinálniuk Ukrajnában – írja a Portfolio

(Kiemelt képünk illusztráció: Orosz katonák Ukrajna déli részén. Fotó: Alekszej Maisev/SzputnyikA/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.