Videó: így buliznak a börtönben

A fogvatartott férfiak ünnepelnek terített asztal előtt és kezükben mobiltelefon is van.

2021. szeptember 19., 07:47

Szerző:

Hatalmas botrányt váltott ki az internetezők körében az a csaknem egyórás felvétel, amiről az oe24.at írt először. Azt írták, hogy a videófelvétel Wiener Neustadt (Bécsújhely) város börtönében készülhetett. A videón az látszik, hogy fogvatartott férfiak ünnepelnek terített asztal előtt és kezükben mobiltelefon is van, írja a cyberpress.hu

Az osztrák börtönökben tilos a mobiltelefon használat, a csempészési kísérletek ismertek a hatóságok előtt. Az 57 perces Youtube-on közzétett videót az osztrák igazságügyi minisztérium is kommentálta, írja a cyberpress.hu  Az elítéltek a büntetés-végrehajtási intézet lazább, úgynevezett csoportos bentlakásos elkülönítőjében voltak. Az APA osztrák állami hírügynökség kérdésére a szóvivő elmondta, a fogvatartottakat az incidenst követően zárkákba helyezték át.

 

 

(Kiemelt kép: Guantánamo, 2021. szeptember 10. 2016. február 6-i kép egy amerikai katonáról a kubai Guantánamói-öbölben lévő amerikai haditengerészeti támaszponton lévő fogolytábor 6-os szekciójának cellái előtt. A guantánamói börtöntábort terrorizmussal vádolt személyek fogvatartására létesítették a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után, amikor az Egyesült Államok világméretű harcot hirdetett a terrorizmus és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat ellen. A tábor egykori foglyai közül néhányan már fontos tisztséget töltenek be a radikális iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztánban. A guantánamói táborban jelenleg 39 terrorista tevékenységgel gyanúsított személyt tartanak fogva. MTI/AP/Ben Fox)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.