Videó: Így még nem alázták meg az orosz hadsereget

Az ukrán haderőnek külön van erre egy speciális tartalékos csapata. 

2022. április 12., 16:41

Szerző:

Az ukrán katonaság rendelkezik egy olyan speciális tartalékos erővel, akinek nem más a dolga, mint az oroszoktól megszerzett fegyvereket és katonai felszereléseket újrahasznosítsanak, majd az agresszor csapatai ellen használjanak. Az újrahasznosító központ titkos. Főhadiszállásuk egy katonai roncstelepen van Kijev közelében.

Az alábbi felvételen egy T-72B3-as harckocsit és egy orosz deszantosok által használt BMD-4M gyalogsági harcjárművet javítanak fel, építenek át. A T-72-est állítólag elhagyták kezelőik, a BMD-4M kezelőszemélyzetét likvidálták az ukránok, de a jármű még működőképes – írja a Portfolió

A portál közlése szerint az ukrán gépészek arról is beszélnek a videóban, hogy a járműveket ukrán traktorosok szállították le nekik, és elmondható az állapotukról, hogy még a sértetlen orosz katonai járművek is általában hiányosan vannak karbantartva.

(Kiemelt képünk: Az ukrán szárazföldi erők sajtószolgálata által 2022. március 20-án készített és közzétett handout képen egy elszenesedett orosz harckocsi látható, Oroszország ukrajnai inváziója közepette, a frontvonalon, Kijev térségében. Fotó: Az ukrán szárazföldi erők sajtószolgálata / AFP)