Videó: ilyen, amikor az ukránok drónnal lövik ki az orosz járőrhajókat

Moszkva még nem reagált a felvételre. 

2022. május 2., 11:49

Szerző:

Ukrán drón megsemmisített két orosz járőrhajót a Fekete-tengeren – közölte az ukrán hadsereg vezetője. 

„Két orosz Raptor-osztályú hajó megsemmisült ma hajnalban a Zminyij (Kígyó)-sziget közelében”

– mondta Valerij Zaluzsnyij vezérkari főnök. Az ukrán fél által közzétett, egyelőre ellenőrizetlen drónfelvételen az látható, ahogyan két hajót rakétákkal vesznek célba, miközben azok a Fekete-tengeren járőröznek. Moszkva még nem reagált az ukrán fél állításaira. (BBC)

Íme a felvétel: 

(Kiemelt kép: Az orosz haditengerészet Ropucha osztályú RFS Kaliningrad nevű partraszállóhajója érkezik a Fekete-tengeri flotta bázisául szolgáló Szevasztopol kikötőjébe 2022. február 10-én. Fotó: Eyepress News/AFP)

 

18:34

A világszervezet több szakosított szervezete, köztük a Világélelmezési Program (WFP), az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Nemzetközi Gyermekalap (UNICEF) és az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) által összeállított dokumentum szerint a világ lakosságának csaknem 10 százaléka, vagyis mintegy 828 millió ember nem jutott elegendő élelmiszerhez tavaly, ami 46 millióval több a tavalyelőttinél és 150 millióval több a 2019-esnél. Az azt megelőző években, 2015 és 2019 között az éhezők száma nagyrészt változatlan szinten volt.