Videó: ilyen, amikor az ukránok drónnal lövik ki az orosz járőrhajókat

Moszkva még nem reagált a felvételre. 

2022. május 2., 11:49

Szerző:

Ukrán drón megsemmisített két orosz járőrhajót a Fekete-tengeren – közölte az ukrán hadsereg vezetője. 

„Két orosz Raptor-osztályú hajó megsemmisült ma hajnalban a Zminyij (Kígyó)-sziget közelében”

– mondta Valerij Zaluzsnyij vezérkari főnök. Az ukrán fél által közzétett, egyelőre ellenőrizetlen drónfelvételen az látható, ahogyan két hajót rakétákkal vesznek célba, miközben azok a Fekete-tengeren járőröznek. Moszkva még nem reagált az ukrán fél állításaira. (BBC)

Íme a felvétel: 

(Kiemelt kép: Az orosz haditengerészet Ropucha osztályú RFS Kaliningrad nevű partraszállóhajója érkezik a Fekete-tengeri flotta bázisául szolgáló Szevasztopol kikötőjébe 2022. február 10-én. Fotó: Eyepress News/AFP)

 

Tegnap 18:46

Elfogadta csütörtöki rendkívüli ülésén a román kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (75 ezer forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi kormányrendeletet, a román vezetők szerint ezzel a pedagógusok minden követelése teljesült, véget kell vetniük a május 22-e óta tartó általános sztrájknak.

A zambiai Ndolában a legfelsőbb bíróság csütörtökön felmentette a gyerekkereskedelem gyanújával hét hónappal ezelőtt őrizetbe vett horvát állampolgárokat – közölte Vedrana Simundza Nikolic, a horvát igazságügyi minisztérium államtitkára. A hírt a külügyminisztérium is megerősítette.

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.

2023. június 1., 16:01

További támogatásukról biztosították Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozójának megnyitásakor felszólaló állam- és kormányfők. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO-csatlakozás egyértelmű támogatására kérte a résztvevőket.