Venezuelában megölték az ország egyik legkeresettebb bűnözőjét

Egy akció során megölték Venezuela egyik legkeresettebb bűnözőjét, a Nyúlként emlegetett Carlos Gomezt - jelentette be Remigio Ceballos belügyminiszter.

2023. március 25., 09:12

Szerző:

A venezuelai hatóságok korábban 1 millió dollár jutalmat ígértek a nyomravezetőnek. A belügyminiszter azt mondta, hogy a hatóságok hónapok óta nyomon követték Gomezt, arról azonban nem szólt, hogy egy tippadó vezette-e őket Gomezhez, akit Sucre állam Irapa városában öltek meg.

Carlos Gomezt azzal vádolták, hogy kábítószer- és fegyverkereskedő bandát vezetett Venezuela központi Aragua államában, továbbá terrorizmus, zsarolás, emberrablás és gyilkosság vádjával is keresték.

A gazdasági válságban lévő Venezuelában az egyik legmagasabb a bűnözési ráta Latin-Amerikában.

(Kiemelt kép: a Venezuelai Tudományos, Bűnügyi és Törvényszéki Nyomozó Testület (CICPC) Twitter-fiókján közzétett képen a venezuelai Carlos Enrique Gomez Rodriguez látható Caracasban 2023. február 13-án. Fotó: CICPC/AFP)

 

Tegnap 20:39

Az Európai Bizottság elkötelezett amellett, hogy a jogállamiság Magyarországon is megvalósuljon, amit világosan mutatnak az eddig meghozott, példa nélküli, Magyarországot érintő költségvetési intézkedések – jelentette ki Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán.