Véletlenül a fizetésénél 286-szor többet utaltak egy férfinek, aki inkább felmondott és eltűnt

Jóval többet utaltak egy férfi számlájára szokásos fizetése helyett, aki megígérte, hogy visszautalja a különbözetet munkáltatójának, de ehelyett nyomtalanul felszívódott.

2022. július 2., 15:25

Szerző:

„A fizetése 286-szorosát kapta meg a bankszámlájára májusban, egy férfi, Chilében” – írja a 24.hu a LadBible brit bulvárportálra hivatkozva.

A férfi egy húsipari cégnél dolgozott, és havonta nagyjából 500 ezer chilei pesót (kb. 200 ezer forintot) keresett. Chilében egyébként 400 ezer pesó a minimálbér.

Májusban a volt alkalmazottnak véletlenül több mint 165 millió pesós (közel 68 millió forintos) fizetést utalt ki a munkahelye. Az összeg a férfi eredeti bérénél 286-szor nagyobb, tehát közel 24 éven át kellett volna dolgoznia érte.

A cégnél észrevették a hibát, majd felkeresték az érintett munkavállalót. A férfi megerősítette, hogy jóval több pénzt kapott a szokásosnál, és megígérte, hogy elintézi a különbözet visszautalását. Azonban végül nem így tett, hanem eltűnt a munkaadója elől és június másodikán eljuttatta a céghez a felmondását.

A cég feljelentést tett az ügyben, de a rendőrség egyelőre senkit nem tudott letartóztatni.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: David Himbert / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.