Van, ahol koronavírusosan is dolgozniuk kell az ápolóknak

De csak ha tünetmentesek.

2022. január 4., 21:41

Szerző:

Azokat a dolgozókat is visszahívják az Új-Dél-Walesi kórházakba, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A kórházak vezetői ezzel megsértik az állami egészségügyi protokollokat, írja The Guardian.

A The Guardian ausztrál kiadását több nővér is megkereste azzal, hogy úgy kell a munkájukat végezniük, hogy fertőzött kollégákkal dolgoznak együtt. Valamennyi ápoló azt állítja, hogy az elmúlt napokban nem hivatalos, szóbeli tanácsot kaptak a munkahelyeiktől, hogy a Covid-pozitív ápolók elhagyhatják a karantént, és dolgozhatnak, feltéve, ha tünetmentesek, és egyéni védőfelszerelést viselnek. 

Az egyik sydney-i kórházban a Covid-pozitív ápolók a jelek szerint csak a Covid-kórtermekben dolgoznak. Más kórházakban azonban az ápolók azt mondták, hogy nem csak koronavírusos betegeket kezelnek, és a teljes személyzettel is érintkeznek. Egyes kórházak vezetői könyörögtek a helyi dolgozóknak, hogy mondják le a szabadságukat, és napi 250 dolláros ösztönzőket is felajánlottak.

 

(Kiemelt kép: Egy mentőautó a melbourne-i Royal kórház előtt 2021. október 9-én. Fotó: William West / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.