Útnak indultak az önvezető taxik, itt mehet velük egy kört

Egy biztonsági tiszt azért ül a vezetőülésben, de csak probléma esetén lép közbe.

2021. december 24., 07:02

Szerző:

Abu-Dzabi lakosai mostantól sofőr nélküli taxit foglalhatnak a városban található Yas szigetén. A szolgáltatás a sikeres tesztfázis után indul, amely december 23-án fejeződik be – írja a hvg.hu a  Wam állami hírügynökség cikke alapján. A szolgáltatást az Apple Store-ban vagy a Google Playen elérhető okostelefon-alkalmazáson keresztül foglalhatják le az emberek.

A próbaidőszak alatt az utazások ingyenesek voltak. A flotta teljes egészében elektromos és hibrid autókból áll. A taxik végsebességét 90 kilométer/órában határozták meg a próba során, de az autók jellemzően nem mennek 65 km/h fölé. Egy biztonsági tiszt, aki a vezetőülésben ül, csak probléma esetén lép közbe. A jövőben szeretnék az egész városra kiterjeszteni a szolgáltatást. 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/EPA/Yoan Valat)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.