Tömegével mondják vissza a magyarok a nyaralásaikat a piros, sárga, zöld kategóriák bevezetése után

2020. július 23., 21:29

Szerző:

A magyarok 41 százalékának utazási terveit befolyásolta, hogy beutazási korlátozásokat vezettek be a különféle besorolású országokra – derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített közvélemény-kutatásból.

A teljes lakosság körében

35 százalék válaszolt úgy, hogy a szigorítások után nem kockáztat,

és idén már biztosan nem megy külföldre nyaralni. 6 százalék azt mondta, hogy elutazik ugyan az országhatáron túlra, de óvatosabb lesz, mint ahogy eredetileg tervezte.

A megkérdezettek 22 százaléka egyáltalán nem változtatott a nyaralási tervein,

37 százalék pedig úgy nyilatkozott: idén sehova nem megy.

A nemek szerinti megoszlást nézve kevés eltérés figyelhető meg. A férfiak és a nők körében is egyaránt 35 százalék fogalmazott úgy, hogy otthon marad a nyáron. A férfiak mindazonáltal kissé bátrabbak vagy optimistábbak: 7 százalékuk mondta azt, hogy elutazik külföldre, bár óvatosabb lesz, mint egyébként volna. A nőknél ez az arány csak 5 százalékos volt.

A felmérésből az is kiderült, a nők kevesebbet nyaralnak az idén, mint a férfiak: 39 százalékuk egyáltalán nem tervez nyaralást szemben a férfiaknál mért 34 százalékkal. Emiatt viszont nem csak a járvány okolható, a Napi.hu szerint ebben olyan tényezők is szerepet játszhatnak mint a tavaszi iskola- és óvodabezárások, amelyek egyszerűen lenullázták az édesanyák éves szabadságkeretét. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.