Ámokfutó lövöldözött egy amerikai egyetemen, hárman meghaltak

Legalább hárman életüket vesztették, öten pedig megsérültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott hétfőn este a Michigani Egyetemen.

2023. február 14., 08:47

Szerző:

A feltételezett elkövetőt holtan találták meg az egyetem East Lansing-i kampuszán kívül, a rendőrség szerint agyonlőtte magát.

A fegyveres este fél kilenc tájban az egyetem Berkey Hall épületénél nyitott tüzet, majd egy szomszédos épületnél is lövöldözött. A helyszínre érkező rendőrök mindkét helyen találtak áldozatokat. A hatóságok közleménye szerint hárman életüket vesztették, és legalább öt sebesültet szállítottak kórházba, közöttük életveszélyesen megsérült áldozatok is voltak.

A szökésben lévő elkövetőt több száz rendőr kereste az egyetem East Lansing-i kampuszán. A diákokat felszólították, hogy ne hagyják el lakóhelyüket, a hajtóvadászat alatt maradjanak biztonságos helyen. A szülőket is arra kérték, hogy ne menjenek a helyszínre.

A gyanúsítottat, egy alacsony, maszkot viselő férfit gyalogosan látták menekülni. A rendőrség közleménye szerint néhány órás kutatás után megtalálták a férfi holttestét, feltehetően öngyilkosságot követett el.

A Michigani Egyetemen mintegy 50 ezer diák tanul. Az egyetem rendőrsége hétfőn este bejelentette, hogy a következő 48 órában minden tanórát és egyetemi tevékenységet felfüggesztenek.

2021 novemberében a Michigan állambeli Oakland megye egy középiskolájában egy 15 éves diák lőtt le négy tanulót, és sebesített meg hat diákot és egy tanárt.

(Kiemelt képünk: A Michigani Állami Egyetem Rendőrsége által készített képen a lövöldözés gyanúsítottja látható a michigani East Lansingben 2023. február 13-án. 2023. február 13-án legalább hárman meghaltak, öten pedig megsebesültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott az egyetemi campuson. Michigan State Univeristy Police and Public Safety / AFP)

Tegnap 19:22

A nukleáris energiatermelés területén kötött együttműködési megállapodást az orosz Roszatom és a kínai állami atomügynökség szerdán.

Tegnap 18:36

Elfogadta a londoni Alsóház az Észak-Írország brexit utáni ügyeit véglegesen rendező Windsori Keretmegállapodást. Ezzel az utolsó vitás kérdés is rendeződhet Nagy-Britannia és az Európai Unió között.