Moszkva: Még ma véget érhetnének a harcok

Az ukrajnai harcok még a nap lejártáig véget érhetnének, ha Kijev fegyverletételre utasítaná a „nacionalistákat” – közölte kedden újságírókkal Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

2022. június 28., 18:11

Szerző:

„Az ukrán fél még a mai nap lejárta előtt véget vethet mindennek, kell egy parancs a nacionalista egységeknek, hogy tegyék le a fegyvert, kell egy parancs az ukrán hadseregnek, hogy tegye le a fegyvert, és teljesíteni kell Oroszország feltételeit. És minden véget érhet még azelőtt, hogy ez a nap véget érne” – mondta.

A szóvivő Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a kijelentését kommentálta, miszerint még a tél beállta előtt véget szeretne vetni az ellenségeskedéseknek. Peszkov azt is mondta, hogy a „különleges hadművelet a terv szerint halad és el fogja érni a céljait”. Arra a kérdésre, hogy az orosz félnek van-e hozzávetőleges menetrendje az ukrajnai „különleges katonai művelet” befejezésére, nemmel válaszolt.

Peszkov egyébként a Gazprommal folytatandó tárgyalások tárgyának nevezte, hogy a G7 csoport meg akarja határozni az orosz gáz árplafonját.

(Kiemelt kép: Dmitrij Peszkov. Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)