Ukrán vezérkar: csaknem ötven orosz támadást vertek vissza az ukrán erők

Az ukrán fegyveres erők a nap folyamán 47 orosz támadást vertek vissza, és eltaláltak két orosz lőszerraktárt – közölte csütörtök esti harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

2023. március 30., 21:00

Szerző:

A jelentés szerint az ukrán légierő gépei, valamint a rakéta- és a tüzérségi egységek csütörtökön nyolc csapást mértek az orosz bázisokra, valamint két lőszerraktárra.

A nap folyamán az orosz erők egy rakéta- és három légicsapást intéztek és öt alkalommal nyitottak tüzet az ukrán csapatok állásaira és ukrajnai települések polgári infrastruktúrájára.

„Az ellenség a fő erőfeszítéseit változatlanul a Harkiv megyei Kupjanszk, valamint a donyecki régióban Liman, Bahmut, Avgyijivka és Marjinka környéki támadó hadműveletekre összpontosítja. A Luhanszk megyei Belohorivka, valamint Bahmut, Avgyijivka és Marjinka települések továbbra is a harci cselekmények epicentrumában vannak. Negyvenhét ellenséges támadást sikerült visszaverni a jelzett térségekben” – írta a vezérkar beszámolójában.

(Kiemelt kép: Orosz támadásban lerombolt épület a dél-ukrajnai Odessza közelében fekvő üdülőhelyen 2022. május 17-én. MTI/EPA/Sztepan Franko)