VIDEÓ: Egy piacot bombáztak szét Harkovban

Több száz civil halott lehet.

2022. február 28., 13:48

Szerző:

Vasárnap óta heves harcok dúlnak az ukrán városban Harkovban, az oroszok vasárnap reggel nyomultak be a városba, azóta rakétazáporral sújtják a helyieket, miközben a béketárgyalások folynak.  

A legutóbbi felvételt a Twittere töltötték fel, a videón látszik, hogy egy lakóövezet közepébe csapódott be a rakéta, ami egy helyi piacot a földdel tett egyenlővé. A bejegyzés szerint több száz civil halott lehet. Hivatalos források ezt még nem erősítették meg. 

Korábban cikkünkben írtunk róla, hogy kazettás lőszerekkel bombázhattak az oroszok, a napokban pedig több felvételen is látható volt a Smerch MLRS rakétaerősítő, ami kazettás lőszert képes szállítani. Az ukrán belügyminisztérium tájékoztatása szerint több tucat ember halt meg. A Sky News védelmi és biztonsági szerkesztője, Deborah Haynes azt mondta: „Szörnyű bombázás érte Ukrajna második városát. A belügyminisztertől több tucatnyi halottról és több száz sebesültről kaptunk jelentéseket, akiket a rakétatűzben megöltek.”

 (Kiemelt képünk képernyőfotó. Forrás: Twitter)

19:05

Oroszország destruktív lépésként értékeli a szlovák MiG 29-es vadászgépek átadását Ukrajnának, ami ellentmond az Európai Unió békés rendezést sürgető retorikájának – jelentette ki csütörtökön Alekszandr Gruskov orosz külügyminiszter-helyettes.

18:45

Az országoknak nem szabadna alávetniük szuverenitásukat az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki csütörtökön Elon Musk, a Twitter elnök-vezérigazgatója, akinek szavait a WHO főigazgatója nyomban visszautasította a mikroblogportálon, nevének említése nélkül álhírterjesztéssel vádolva meg az amerikai multimilliárdost.