Harkiv megyét is orosz támadás érte, az áldozatok között gyerek is van

Négy civil megsebesült az Ukrajna keleti részében lévő Harkiv megyében, Kupjanszk város körzetében hétfőn az országot támadó orosz erők ágyúzásában  – hozta nyilvánosságra a régió kormányzói hivatala.

2023. július 24., 17:12

Szerző:

Az áldozatok egyike egy 12 éves fiú, mellette két nő és egy 60 éves férfi sebesült meg. Hajnalban a déli Odessza régióját érte orosz légicsapás. Oleh Kiper, a megye kormányzója arról számolt be, hogy a támadás következtében megrongálódott a dunai kikötő infrastruktúrája. A legfrissebb adatok szerint hatra nőtt a civil sebesültek száma, közülük négyet szállítottak kórházba. A kormányzó hozzátette, hogy találat miatt megsemmisült egy gabonahangár, benne a rakomány tárolására szolgáló tartályok. Az egyik kikötői műszaki helyiségben tűz ütött ki, amelyet már eloltottak – írta a Telegramon.

Petro Andrjuscsenko, a Donyeck megyei  – orosz ellenőrzés alá került  – Mariupol ukrán polgármesterének tanácsadója hétfőn arról adott hírt, hogy az orosz csapatok legalább két nagy hadoszlopot küldtek haditechnikával és katonákkal Mariupolon keresztül a Zaporizzsja megyei Bergyanszk kikötő irányába. „Legalább két, harminc járműből álló oszlopot láttak Novoazovszk felől Bergyanszk felé haladni. Ezek Rapira osztályú teherautók voltak lőszerrel és vontatott fegyverekkel, továbbá üzemanyag-szállító tartálykocsik és buszok katonákkal” – fejtette ki a Andrjuscsenko a Telegramon. Kiemelte, hogy nyár eleje óta ez volt a legnagyobb nyílt katonai katonai mozgás a térségben. Andrjuscsenko szerint ennek a mozgásnak az oka vagy kiképzőtáborok feltöltése, vagy pedig közvetlen utánpótlás a zaporizzsjai régió frontvonalához.

(Kiemelt képünkön: Szétszórt lőszerek a lerombolt orosz lőszerraktár helyén, Izium közelében, Harkivi terület, Ukrajna, 2022. szeptember 30. Fotó: Maxym Marusenko/NurPhoto via AFP)